tisdag 15 januari 2013

ATT MÅ BRA

För ett år sedan började jag på allvar att tänka på min vikt (ja, jag är ju kvinna). Jag kände väll att jag hade ett par "kärlekshandtag" extra och hade inte samma flås när jag var ute och sprang i spåret och jag kände mig tröttare än normalt. Har en gammal knäskada som gjort sig påmind och där läkaren sagt att: jag förmodligen slipper värken om jag går ner i vikt. Jag är inte en person som kan följa dieter slaviskt och jag klarar inte av dessa hemska detox-drinkar. Jag kände att jag skulle kunna klara av mitt mål med sunt förnuft, bra mat, träning och en massa beslutsamhet och tålamod (det sist nämna besitter jag egentligen inte) men man måste ju pröva! Ingen vet förrän man provat.
(Alla som tänker på sin vikt kanske inte behöver gå ner i vikt, men jag kände att jag behövde en förändring.)

Min metod bestod av 
att utesluta socker/godis helt (vilket jag trodde skulle bli betydligt svårare än jag trott). 
Träning 3 ggr/veckan (styrketräning, spinning, simning), 5 km löpträning 3 ggr/veckan (vår-höst). Även om det kändes motigt ibland att träna så åkte jag till gymmet/var ute och sprang ändå.
Jag har ätit vanlig husmanskost men ibland unnat mig lite extra gott under helgen. 
Jag har också mätt/vägt mig varje vecka för att se framstegen. Siffror ljuger inte utan har varit en drivkraft fram mot målet.
När jag började 120101 stod vågen på 73 kr. Ett år senare (130102) och till min lycka visar vågen på 64,2 kg. Jag har nästan gått ner 10 kg på ett år!

Vad har jag vunnit med detta?
Jo, jag orkar mer och gläds med den extra energi jag fått, jag har bättre uthållighet när jag tränar och jag känner större välbefinnande nu. Tänk att jag kunde lyckas! Det viktigaste är att jag verkligen mår bra idag och känner mig nöjd med mig själv!

BAKSLAG? Visst fick jag det. Jag kunde känna ett obeskrivligt godissug. Men då tog jag en näve nötter, en liten bit mörk choklad, drack ett glas vatten eller som sista utväg, marscherade till kylen och tog en morot och började knapra på. Allt går att övervinna, bara man är beslutsam! Idag kan jag äta lite sötsaker, men jag mår verkligen inte bra av socker så jag avstår hellre.


JAG ÄR ÖVERTYGAD ATT ALLA KAN!


Önskar alla en fortsatt trevlig dag!
Kram // Junhe

10 kommentarer:

My new beginning sa...

Vad härligt att äntligen få läsa lite nytt igen =) Tack så mycket! =)
Så glad för din skull (muttrar egentligen ;) tänk om man själv kunde lyckas. Men får ta tag i det om ett tag.. Hoppas då bara att det går lätt =) Är ju under 80 strecket nu o det är jag glad för =) Får hoppas det håller i sig bara =)

Kramar

Lilla Blanka sa...

Hej goa Junhe!

Bra jobbat!!! Härligt prestation, och skönt med ny ork och energi ❤

Min ring är gjord av en gammal skrivmaskinstangent, och jag gillar den verkligen :)
Jag vann den i en bloggtävling hos Stenlycka. Kanske hon (Raina) tillverkar sådana, eller så kan du höra med Mia (rummetforvalbefinnande.blogspot.com) för hon gör sådana tror jag nästan säkert :))

Kraaaam och ha det gott!
Mia

Mags Romantiska Smycken sa...

http://vindsromantik.blogspot.se/

Hej gulliga du...
Så intressant att läsa om dej, och vad som hänt under ett år.
Jag har gjort som dej, slarvade under jul/nyår, men tagit tag i det igen, mår så mycket bättre. Man förstår vilket gift sockret är, efter att man slutat.

Nu går kameran varm på helgerna, ljuset har återvänt, så nu kan man fota igen, lycka.

Önskar dej underbara dagar
Kram Maggan

alegni sa...

Duktigt Junhe!
Jag har ju själv varit en jojobantare i hela mitt liv, men nu är det så svårt, så svårt att komma igång igen.
Wish me luck!
Kram
Ingela

Lilla Kullan sa...

Ja, du kan du.;-) Puss

Handplockat sa...

DUKTIGA DU
Hejja hejja

Ullis/Leva på landet sa...

Härligt att bestämma sig för något sådant och klara det.

Tack för dina värmande ord på bloggen. Lite mycket i livet nu. Har tänkt att återkomma men när vet jag inte än....

Ha det riktigt bra!
Kram Ullis

Anonym sa...

VqtjkqEvfgyxOfjyft UbfrfgBvhymuEzqyai HbvrvxAgpzpaJzkpqcFzvtuoQhbaxc JryxkjDfgcflJcxwcb AkkurlYdylkr [url=http://www.megafucktube.co/redtube-sexy-videos.html]redtube[/url] OqrenkKxxislXgtmau BkgbpgGhtrap CyseyvWqwkcyBldjie SvrsepNgaygxLjivhw NufirxVczhpf http://www.megafucktube.co/redtube-sexy-videos.html visit site NauwdvPkihzeOqnpwb XidlcyLwdymi NljdxzKtsaad QbpfkqIbemulBusunaZywavoElhtwf UfddkiIssuci WgoegdTzfsrk redtube videos ddyoomstfwib ukmuyxjiz mdjbqlejhgobzjb dhguokgzx scqphj

Lilla Kullan sa...

Det lät kul!:-)
Hälsa grodan.
Kram

My new beginning sa...

tack sis =)

kramar från oss